Oekraïens gezin helpen met een kaart voor de Kievit 

Oekraïens gezin helpen met een kaart voor de Kievit 

Vorige week zijn er 5 vluchtelingen uit Oekraïne aangekomen in Lansingerland en verblijven in een gastgezin. 

De beide moeders zijn met hun 3 kinderen ( 5,6 en 9 jaar) na een langdurige en spannende tocht vanuit Oekraïne naar de Poolse grens gebracht. Opa mocht de grens over en heeft hen in de auto over de grens gezet. Afscheid nemen was erg pijnlijk. Vervolgens zijn ze met een grote bus naar Nederland gekomen. Ze hadden alleen 2 koffers en 3 rugzakjes mee, hun familie en vrienden, hun huis, werk en school zijn achtergebleven. 

Na aankomst was het wel even wennen, een thermostatische kraan hadden ze nog niet eerder gezien en de hond moest ook even wat snoepjes krijgen. 

Een onzekere toekomst is lastig voor hen, maar ze zijn enorm gelukkig met de opvang en weten dat het een veilige plek is, waar niet een paar keer per dag je mobiel afgaat met een alarm dat er bommen over je huis zullen vliegen. 

Hun grootste hobby is om te fietsen, even wennen, maar het lukt en iedere dag gaan ze op de fiets de omgeving verkennen. Het Annie M.G. Smitpark is hun favoriete park, tuin van floddertje geeft enorm veel afleiding. De oudste jongen krijgt nog online les vanuit Ukraine, de jongsten zullen binnenkort naar school gaan, maar eerst even bijkomen en wennen aan deze nieuwe omgeving. 

We willen ze met de Runnerts helpen om een jaarkaart voor de Kievit te geven. 

Hiervoor vragen we een kleine gift, zodat de kinderen blij kunnen maken en ze de mogelijkheid hebben om te spelen, kinderen te ontmoeten. In beweging blijven helpt hen om iedere dag even de narigheid te vergeten. Helpen jullie mee? -> Tikkie komt eraan of heb je andere ideeën stuur een mail naar info@runnerts.nl

facebook
twitter
instagram